Seattle

Jackson Design Build

This extensive basement remodel included relocation of the laundry room to make way for a new bathroom, along with opening up a stairwell that includes a waterfall-edge island and storage an electric bicycle.

Gaspar's Construction

Greenlake Urban Farmhouse

Our client’s vision was an urban farmhouse aesthetic, but it carried challenges. The master bedroom/bathroom, mud room, laundry, and second bedroom all needed to coexist for a busy family. Relocating the master suite downstairs and the kids’ room upstairs did the trick and exposed the character of this beautiful home.

Meet the Builder

 

 

CRD Design Build

Movin' on Up: A Two-Story Addition

The original floor plan of this one-story U-District craftsman home was short on space and simply didn't fit our clients' lifestyle. The master bedroom was in the low-ceilinged basement, and the tiny dining room was disconnected from the kitchen.

A new two-story bump-out addition provided the space for an expansive kitchen and dining room combination. The new second-floor private master suite with wet-room shower and separate sitting area is a lofty retreat bathed in natural light. Best of all, the new addition maintains the home's cozy craftsman charm, incorporating original cedar siding and trim details.

Meet the Builder

 

 
 

 

Potter Construction: Issaquah

Timeless Issaquah Kitchen Remodel

Issaquah (3).jpg

The original kitchen of this 13-year-old home was 50 shades of stained wood. While the layout was open, it was dark and dreary. The homeowner wanted a bright kitchen with enough light for Northwest winters. We created a timeless, formal kitchen by changing the layout while maintaining the home’s footprint.

Meet the Builder



Pathway Design & Construction

Queen Anne Kitchen & Powder Room Remodel

Our homeowners wanted to add a bit of European style to their brand-new powder room and renovated kitchen, based on their love of travel and bike touring. They were especially excited to move the awkwardly-placed toilet out of the dining room. Visit us and see how it all came together!

Meet the Builder



Harjo Construction

1916 Craftsman Reconfiguration

This charming 1916 Craftsman was reconfigured to increase the footprint via a redesigned kitchen and new, open living room. To create an open concept the fireplace and chimney were removed from the living room and the stairs to the basement were rerouted around the kitchen. A partial pony wall between the staircase and dining further opened the space.

The kitchen was expanded from an L-shape to a U-shape giving the family twice the number of cabinets, with a pantry for extra storage, and built-in bench seating for eat-in kitchen dining. To gain additional interior space the original front porch and a side entry were enclosed to create a foyer with a closet, and a functional mud room with built-ins and cubbies. To tie the rooms together new hardware floors were installed throughout the main floor.

Linda Meza - Harjo_Winham_Photo 1.jpg

Meet the Builder



Rainier Custom Homes: Seattle

This 90-year-old classic craftsman in Seattle endured three iterations of kitchens before RCH partnered with the current, long-time owners on a design that conveys and matches older eras.

Gaspar's Construction: Green Lake

Expanded bedrooms, an enlarged kitchen, and a revamped front room opened up both the view and appeal of this almost-brand-new Tudor home. 

CRD Design Build

With two growing kids, this Seattle family was rapidly outgrowing their home. Previous clients, they came back to CRD to design a second-story addition and a whole-house remodel.

Irons Brothers Construction

This 1917 Woodland Park Classic received the royal treatment, enlarging the kitchen, adding a new back deck, and transforming the master bathroom and bedroom.

Pathway Design & Construction

This lovely 1912 Craftsman home, with shingle siding and original fir floors, needed a lot of love. Tearing it down and starting over was appealing, but reviving the home's long-forgotten character ultimately won out. 

Harjo Construction

A 1928 pre-war home in Ballard gained three times the living space of the outdated addition it replaced, plus a flood of new light from double-hung wood windows.

Potter Construction

A transformation of both the exterior and interior improved accessibility, space, and natural light via the new open (but still cozy) floor plan.

Blue Sound Construction

Remodeling an old home often resembles a good mystery plot and this early 1900s home was no exception. We reworked the guts of this Capitol Hill home for modern, multi-functional sensibilities, with strange discoveries addling us at every turn.

Mighty House Construction

This project included removing a wall that separated the kitchen and living spaces, reworking the kitchen layout to add an island and improved functionality, and updating finishes with sensible and sustainable solutions