Built-In Seating

Harjo Construction

1916 Craftsman Reconfiguration

This charming 1916 Craftsman was reconfigured to increase the footprint via a redesigned kitchen and new, open living room. To create an open concept the fireplace and chimney were removed from the living room and the stairs to the basement were rerouted around the kitchen. A partial pony wall between the staircase and dining further opened the space.

The kitchen was expanded from an L-shape to a U-shape giving the family twice the number of cabinets, with a pantry for extra storage, and built-in bench seating for eat-in kitchen dining. To gain additional interior space the original front porch and a side entry were enclosed to create a foyer with a closet, and a functional mud room with built-ins and cubbies. To tie the rooms together new hardware floors were installed throughout the main floor.

Linda Meza - Harjo_Winham_Photo 1.jpg

Meet the Builder